Milaslılar kırma eleme tesisine karşı mücadelesini sürdürüyor

Muğla’nın Milas ilçesinde Kırma-Eleme Tesisi İçin ÇED Raporu Tartışması

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kayabükü Mahallesi’nde, “Zeytinlik”, “Tarım Alanı”, “Önemli Doğa Alanı” niteliklerine sahip yüzlerce hektarlık alana yapılması planlanan kırma-eleme tesisine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu tartışmaları yaşanıyor. Muğla Valiliği, söz konusu işletmeye ÇED raporu gerekli olmadığını belirtirken, bu karar hukukçu Mehmet Çilsal tarafından mahkemeye taşındı. Çilsal, projenin feldspat ve kuvars işlenmesini öngören geniş alana kurulacağını belirterek, “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle dava açtıklarını ifade etti.

BİNLERCE HEKTAR TARIM VE ORMAN ARAZİSİ TEHLİKEDE

Kale Maden Endüstriyel Hammaddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 2 bin 747 hektarlık alanda kurulması planlanan kırma-eleme tesisi için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı tepkiler yükseliyor. Köylüler, destekçileri Latmos Platformu ve hukukçu Mehmet Çilsal aracılığıyla Muğla Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne başvurarak yürütmeyi durdurma talebinde bulundu.

Çilsal, dava dilekçesinde, proje ile çevre ve yaşam alanlarının geri dönüşü olmayan zararlara yol açabileceği endişelerini dile getirerek, “ÇED Gerekli Değildir” kararının hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Köylerinin madenci kamyonları nedeniyle yaşam kalitelerinin zaten düştüğünü belirten Çilsal, Kırma Eleme Tesisi’nin eklenmesiyle yaşamlarının daha da zorlaştırılmak istendiğini ifade etti.

“VAHŞİ MADENCİLİĞE DUR DİYECEĞİZ”

Çilsal, açıklamalarına devamında şunları ekledi: “Vahşi madencilik, Muğla ve Aydın bölgesinde tarım arazilerini, ormanları ve meraları yok ederek yaşam alanlarını tehdit etmeye devam ediyor. Biz Kayabüklüler, yıllardır bu topraklarda tarım, hayvancılık gibi faaliyetlerle geçimimizi sağlayarak onurlu bir yaşam sürdürüyoruz. Şirkete karşı mücadelemiz kararlıdır.”

Related Posts

Erdoğan’ın konuşması ‘tarihi’ çıkmadı, Cemal Enginyurt’tan tepki geldi: ‘Ne konuşmaydı be, tarihi yeniden yazdı…’

Terör örgütü PKK’nin sembolik silah bırakma sürecinin başlamasının ardından değerlendirmelerde bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “tarihi” denilen konuşmasını bu sabah yaptı. CHP’li Cemal Enginyurt, sosyal medyadan Erdoğan’ın “tarihi” olması beklenen konuşmasını eleştirdi.

Aliyev ve Şaraa Bakü’de buluştu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 12 Temmuz’da Bakü’ye gelen Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şaraa ile baş başa bir görüşme yaptı. Görüşmenin içeriğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Alman Palamentosu’nda Srebrenitsa gerginliği: Sırt dönerek tepki gösterdiler

Almanya Federal Meclisi’nde, Srebrenitsa soykırımının 30. yılı anma oturumunda aşırı sağcı AfD’nin tutumu büyük tepki çekti. AfD milletvekilleri Alexander Wolf ve Martin Sichert’in konuşmaları, özellikle soykırımın inkâr edilmesi ve anmanın iç …

Trump’tan gözdağı: 14 Temmuz’da önemli bir açıklama yapacağım

Rusya’dan dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyleyen ABD Başkanı Trump, “Gelecek birkaç haftada neler olacağını göreceğiz” dedi.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne son saldırılarında 46 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ne Yaptığı Son Saldırıda 46 Filistinli Hayatını Kaybetti İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yaptığı son saldırıda 46 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı…