İkinci rezalet: Bu kez Fransa… Eğit donat kaçsınlar

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Ukrayna Tugayındaki Sorunlar

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın devam ettiği 3 yıl içerisinde, batılı devletlerin Ukrayna’ya verdiği silah ve askeri eğitim desteği sürüyor. Son zamanlarda ise 4 bin 500 askerden oluşan Ukrayna tugayında 2 bin 300 askerin eğitim için Fransa’ya gittiği ancak bazı sorunlar yaşandığı gündeme geldi.

Firar Olaylarına Dair Detaylar

Fransız ulusal basının Savunma Bakanlığı yetkilisine dayandırdığı haberlere göre, “onlarca” askerin cepheye gitmeden firar ettiği doğrulandı. Yetkili, Fransa’da eğitim gören askerlerin Ukrayna ordusu komutasında olduğunu ve firar edenlerin cezalandırılmadığını belirtti. Firar olaylarının, ülke genelinde eğitim gören Ukraynalı askerlere göre oldukça az olduğu da vurgulandı.

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Mikhailo Drapaty, Fransa’da eğitim alan askerlerden oluşan Ukrayna tugayında yaşanan sorunları dile getirerek, bu sorunların çözümü için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Drapaty, firar eden asker sayısının çok az olduğunu ifade etti.

Ukrayna’da, Fransa’da eğitim alan 1700 askerden 50’sinin cepheye gitmeden firar ettiği iddiaları gündeme gelmişti.

100 Bin Asker eğitim Aldı

Rusya’ya karşı savaşan Ukrayna’ya destek veren batılı koalisyon güçleri, savaşın başından beri Ukraynalı askerleri eğitmeye devam ediyor. 30’un üzerinde ülkede gerçekleştirilen eğitimlerde 100 bini aşkın asker eğitim aldı.

Firar Olaylarıyla İlgili Dikkat Çeken Benzerlik

Ukrayna’daki firar olayları, Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’de terör örgütü IŞİD’e karşı desteklemeyi planladığı “Ilımlı muhalifler” projesini akıllara getirdi. Bu projede eğitim alan ilk grupta El Nusra tarafından rehin alınan yaklaşık 60 kişinin bulunduğu, ikinci grupta ise Pentagon’un silah ve teçhizatlarını El Nusra’ya teslim eden 70 kişilik bir ekip olduğu biliniyor. Proje daha sonra askıya alınmıştı.

Related Posts

Çeşme’de korkutan yat yangını! Küle döndü

Çeşme’nin Dalyan Mahallesi’ndeki bir marinada bağlı bulunan motoryatta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Motoryat kullanılamaz hale geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına kulak verildi: Diyarbakır surlarına Türk bayrakları asıldı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ömer İler ve yönetim kurulu üyeleri tarafından, Sur İlçe Başkanı Davut Yıldız ile birlikte Sur ilçesindeki tarihi surların üzerine Türk bayrakları asıldı. Esnaf ve vatandaşlara da Türk bayrağı dağıtıp il binasına da …

Milaslılar kırma eleme tesisine karşı mücadelesini sürdürüyor

Milaslılar kırma eleme tesisine verilen ÇED gerekli değildir kararını mahkemeye taşıdı. 2747 hektarlık ormanlık ve tarım alanı tehlikede…

Erdoğan’ın konuşması ‘tarihi’ çıkmadı, Cemal Enginyurt’tan tepki geldi: ‘Ne konuşmaydı be, tarihi yeniden yazdı…’

Terör örgütü PKK’nin sembolik silah bırakma sürecinin başlamasının ardından değerlendirmelerde bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “tarihi” denilen konuşmasını bu sabah yaptı. CHP’li Cemal Enginyurt, sosyal medyadan Erdoğan’ın “tarihi” olması beklenen konuşmasını eleştirdi.

Aliyev ve Şaraa Bakü’de buluştu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 12 Temmuz’da Bakü’ye gelen Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şaraa ile baş başa bir görüşme yaptı. Görüşmenin içeriğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Alman Palamentosu’nda Srebrenitsa gerginliği: Sırt dönerek tepki gösterdiler

Almanya Federal Meclisi’nde, Srebrenitsa soykırımının 30. yılı anma oturumunda aşırı sağcı AfD’nin tutumu büyük tepki çekti. AfD milletvekilleri Alexander Wolf ve Martin Sichert’in konuşmaları, özellikle soykırımın inkâr edilmesi ve anmanın iç …