Egzamayı tarihe gömecek tedavi! Artık kabusunuz olmayacak

Egzamanın Modern Çözüm Yöntemleri ile Mücadelesi

Çoğu insanın karşı karşıya kaldığı egzama sorunu, bazen yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Modern tıbbın sunduğu tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınabilen bu rahatsızlık, şiddetli kaşıntılara neden olabilir. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayşe Akman, egzamanın tedavi edilebilir olduğunu vurguluyor.

Egzama Artık Tarihe Karışıyor

Akman, ilaç tedavisiyle egzamanın kontrol altına alınabileceğini belirtiyor. “Egzama, vücudun yabancı bir maddeye karşı verdiği reaksiyon nedeniyle ortaya çıkar. Deri hastalıkları arasında en sık karşılaşılanlardan biridir” diyor.

İki farklı türü bulunan Egzama

Egzamanın farklı şekillerde ortaya çıkabileceğini belirten Akman, deride kızarıklık, kalınlaşma ve kepek gibi semptomlarla kendini gösterebileceğini söylüyor. Atopik ve dermatit olarak kategorize edilen egzamanın tedavi sürecini de doğrudan etkilediğini vurguluyor.

Egzamanın tanısında yama testleri gibi yöntemlerin kullanıldığını belirten Akman, bunun amacının hastalığı mantar veya deri hastalıklarından ayırmak olduğunu ifade ediyor.

Stresten Uzak Durmak Önemli

Egzamanın pek çok farklı nedeni olabileceğini belirten Akman, “Stres, çevresel faktörler, hayvan tüyleri ve bitkilerin polenleri gibi uçuşan alerjenler egzamanın tetikleyicileri olabilir. Hastalarımıza bu tetikleyicilerden uzak durmalarını öneriyoruz” diyor.

Egzama için stressiz bir yaşam sürmenin ve çevresel etkilerden kaçınmanın önemli olduğunu vurgulayan Akman, “Bariyer deri kremleri gibi nemlendiriciler kullanarak derinin kuruluğunu gidermek egzamanın ilerlemesini engelleyebilir” diye ekliyor.

Related Posts

Gözlerinizi güneşten koruyun! Gözlük alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz aylarında güneş ışınları sadece cildi değil gözleri de etkiliyor. Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının göz sağlığı açısından önemli bir korunma önlemi olduğunun altını çizdi.

Kanser tedavisinde tarihi mantar umudu: ‘Mumyanın laneti’ yeni ilaçların önünü açabilir

Arkeolojik kazılarda “mumyanın laneti” ile ilişkilendirilen Aspergillus flavus mantarı, bilim insanları tarafından kanser tedavisinde umut vadeden bir molekül kaynağı olarak keşfedildi. Yeni araştırma, mantardan izole edilen bileşiklerin lösemi hücrelerini durdurmada güçlü etkiler gösterdiğini ortaya koyuyor.

Ünlü bilim insanı açıkladı: 100 yaşını geçenlerin vazgeçmediği 3 şey var!

100 yaşını aşan kişileri araştıran bilim insanı Stacy Andersen, uzun ömürlü bireylerin yaşam tarzlarını analiz ederek sağlıklı yaşlanmanın sırlarını ortaya koydu. Uzman, her gün uyguladığı bu 3 alışkanlıkla hem bedenen hem zihnen güçlü kalıyor.

Bilimsel araştırmalara göre bu aromatik bitki 30 dakikadan kısa sürede uykuya dalmanızı sağlıyor!

Uykusuzlukla mücadele ediyorsanız çözüm ilaçlarda değil, fincanınızda olabilir. Bilim insanlarına göre, yaygın olarak bilinen bu aromatik bitki sadece sakinleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda uykuya geçiş süresini de ciddi oranda kısaltıyor.

Eczanelerde satılan nemlendirici toplatılıyor! Mantar tespit edildi

Almanya kozmatik mağaza ve eczanlerde satılan nemlendirici sağlık tehdidi nedeniyle geri çağrıldı. İçerisinde tespit edilen maddenin mantara neden olduğu belirlendi.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”