Borsada en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler hangileri oldu?

Borsa İstanbul Geçen Haftayı Değer Kazancıyla Tamamladı

Borsa İstanbul, geçtiğimiz haftayı değer kazancıyla tamamlarken, hem yurt içi hem de yurt dışındaki veriler ve gündem piyasalar üzerinde etkili oldu. BIST 100 endeksi 12-16 Mayıs haftasında haftalık bazda yükselirken, hem kazandıran hem de kaybettiren hisse senetleri belli oldu.

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi, geçen hafta veriler ve gündemdeki gelişmelerle yön bulmaya devam etti. ABD-Çin arasındaki gerilimdeki müzakereler yurt dışında etkili olurken, yurt içinde de bu gelişmeler yakından takip edildi.

BIST 100 endeksi, 12-16 Mayıs haftasını yüzde 2,96 oranında değer kazancıyla tamamlarken, bankacılık endeksi haftalık bazda yüzde 6,89, sanayi endeksi ise yüzde 2,37 oranında değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında haftalık bazda en çok değer kazanan endeks yüzde 11,57 ile finansal kiralama faktoring olurken, en çok değer kaybeden endeks yüzde 4,56 ile teknoloji sektörü oldu.

En Çok Değer Kazanan 3 Hisseler

BIST 100 endeksine dahil hisseler içinde, hafta boyunca en çok değer kazanan hisse yüzde 18,65 ile Enerya Enerji (ENERY) oldu. Bunun ardından yüzde 17,58 ile Margün Enerji (MAGEN) ve yüzde 16,44 ile Girişim Elektrik Sanayi (GESAN) geldi.

En Çok Değer Kaybeden 3 Hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksine bağlı hisseler arasında haftalık bazda en çok değer kaybeden hisse yüzde 18,82 ile Çelebi Hava (CLEBI) oldu. Onu yüzde 17,11 ile Oba Makarna (OBAMS) ve yüzde 13,54 ile Batısöke Çimento (BSOKE) izledi.

Yatırımcıların En Çok İşlem Yaptığı Hisseler

BIST 100 endeksinde hafta boyunca gerçekleşen toplam işlem hacmi 548 milyar 149 milyon TL oldu.

En çok işlem gören hisse senedi ise 48 milyar 921 milyon TL ile Yapı Kredi Bankası (YKBNK) hissesi oldu. Akbank (AKBNK) hissesinde yapılan işlem hacmi 37 milyar 516 milyon TL iken, Türk Hava Yolları (THYAO) hissesinde ise 34 milyar 640 milyon TL’lik işlem gerçekleşti.

Piyasa Değeri En Yüksek Hisseler

BIST 100 endeksinin toplam piyasa değeri 8 trilyon 821 milyar TL olarak belirlendi.

Endekse dahil olan hisseler arasında piyasa değeri en yüksek olan şirket Aselsan (ASELS) oldu ve piyasa değeri 632 milyar 16 milyon TL’ye ulaştı. Garanti BBVA’nın (GARAN) piyasa değeri 475 milyar 860 milyon TL iken, Türk Hava Yolları (THYAO) ise 404 milyar 340 milyon TL değerinde bulundu.

Related Posts

İşsizlik Sigortası Fonu’na ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı

İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirlerinin oranı 2025 yılı için yüzde 50’ye çıkarıldı.

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.

En zengin başbakandı seçimde yenildi; bankaya müdür oldu

İngiltere’nin eski başbakanı Rishi Sunak seçimi kaaybetmesinin ardından Goldman Sachs’ta müdür olarak işe başladı.

Türkiye otomotiv sektörü yılın ilk yarısında tarihi rekor kırdı

Otomotiv sektörü, bu yılın ocak-haziran döneminde 19 milyar 986 milyon 716 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ilk 6 aylık ihracatına imza atarken, sektörün toplam ihracattaki payı da yüzde 15,2 olarak hesaplandı.

ATM’den nakit çekimi ve para yatırmada limitler değişti: Hangi bankada limit ne kadar oldu?

Bankalar belli dönemlerde ATM’ler üzerinden yapılan nakit çekimi ve para yatırma limitlerini güncelliyor. Bankalarda para yatırma limitleri bir kez daha değişti. İki banka limiti 185.000 TL’ye kadar yükseltti.

Alaattin Aktaş: Son 30 yılda en çok hangi yatırım aracı getiri sağladı?

Alaattin Aktaş: Son 30 yılda en çok hangi yatırım aracı getiri sağladı?