Muğla’da ekonomik zorluk derinleşiyor
Muğla’da Ekonomik Zorluklar Derinleşiyor
MUĞLA (İGFA) – Muğla Planlama Ajansı (MUPA) Yoksulluk ve Enflasyon Araştırmasını kamuoyuyla paylaştı.
6 bin kişiyi kapsayan detaylı araştırmada, Muğla sakinlerinin ekonomik durumu ve enflasyonla ilgili algıları incelendi.
Kadınlar ve Gençler Arasındaki Gelir-Gider Dengesizliği Artıyor
Araştırmaya göre, Muğla’da yaşayanların sadece %13’ü gelirlerinin giderlerini karşılayabiliyor. Kadınlar ve gençler arasında gelir-gider dengesizliği ise belirgin bir şekilde artıyor. Ayrıca, ilçeler arasında ekonomik farklılıklar bulunmasına rağmen gelir-gider dengesizliğinin her ilçede benzer oranlarda olduğu belirtildi.
Araştırma ayrıca, katılımcıların %74,1’inin enflasyon oranını %80’in üzerinde hissettiğini ortaya koydu.
Veriler, resmi enflasyon oranları ile halkın algısı arasındaki farkları vurgulayarak ekonomik güven kaybına dikkat çekiyor.
Yapılan açıklamada, hissedilen enflasyonun günlük hayatta karşılaşılan fiyat artışlarına dayandığı ve resmi verilerle farklılık gösterdiği belirtildi. Tüketilen mal ve hizmetlerdeki fiyat artışlarının bireyler üzerindeki etkilerini yansıttığına dikkat çekildi. Ayrıca, tüketicilerin algısının ekonomik politikaların halk nezdindeki kabulü üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu vurgulandı.
Araştırma sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, refahı artırmak için politika geliştirme ihtiyacını vurgulayarak, bölge ekonomisinin temel dinamiklerini gözeten stratejiler geliştireceklerini ve dezavantajlı grupları destekleyeceklerini belirtti.
Başkan Aras, “İlçeler arasındaki ekonomik farklılıklara rağmen gelirinin giderlerini karşılayamama oranlarının benzerlik göstermesi, yoksulluğun tüm sosyo-ekonomik grupları etkilediğine işaret ediyor. Halkımızın enflasyon algısını iyileştirmek ve yaşam koşullarını geliştirmek temel önceliğimizdir.” şeklinde konuştu.