Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

Kalsiyumun İnsan Sağlığı Üzerindeki Önemi ve Eksikliği Hakkında Uzmanın Açıklamaları

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, insan sağlığı için kalsiyumun önemi ve kalsiyum eksikliği hakkında bilgiler verdi.

‘Kalp Atışlarının Düzenlenmesinde ve Kanın Pıhtılaşmasında Rol Oynar’

Kalsiyumun sağlık açısından önemine değinen Doç. Dr. Güner, “Kalsiyum, vücudumuzdaki en bol bulunan mineraldir. Kemiklerimiz ve dişlerimiz başta olmak üzere birçok yapıda temel rol oynar. Vücuttaki kalsiyumun yaklaşık yüzde 99’u kemikler ve dişlerde depolanır. Geri kalan yüzde 1’lik kısmı ise kasların çalışmasında, sinir iletiminde, kalp atışlarının düzenlenmesinde ve kanın pıhtılaşmasında önemli rol oynar” açıklamasında bulundu.

‘Kalsiyum İçeren Besinler’

Doç. Dr. Güner, kalsiyumun hem hayvansal hem de bitkisel kaynaklardan alınabileceğini belirterek, kalsiyum içeren bazı besinleri şu şekilde sıraladı:

  • Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt, peynir (özellikle kaşar ve beyaz peynir),
  • Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, brokoli, pazı, lahana,
  • Kuru baklagiller: Nohut, mercimek, kuru fasulye,
  • Kuruyemişler: Badem, susam, ceviz,
  • Balıklar: Sardalya, hamsi (özellikle kılçığıyla birlikte yenirse).

‘Kalsiyum Eksikliği Nedenleri’

Kalsiyum eksikliğinin çeşitli nedenleri olduğunu belirten Doç. Dr. Güner, “D vitamini eksikliği, beslenmede süt ve süt ürünlerinin az tüketilmesi, bağırsak hastalıkları, östrojen azalması ve böbrek hastalıkları, uzun süre kortizon kullanımı gibi birçok faktör kalsiyum eksikliğine yol açabilir” şeklinde konuştu.

[Devamı…]

Related Posts

Gözlerinizi güneşten koruyun! Gözlük alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz aylarında güneş ışınları sadece cildi değil gözleri de etkiliyor. Güneş ışınlarının göz hastalıklarına zemin hazırlayabileceğine dikkat çeken Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının göz sağlığı açısından önemli bir korunma önlemi olduğunun altını çizdi.

Kanser tedavisinde tarihi mantar umudu: ‘Mumyanın laneti’ yeni ilaçların önünü açabilir

Arkeolojik kazılarda “mumyanın laneti” ile ilişkilendirilen Aspergillus flavus mantarı, bilim insanları tarafından kanser tedavisinde umut vadeden bir molekül kaynağı olarak keşfedildi. Yeni araştırma, mantardan izole edilen bileşiklerin lösemi hücrelerini durdurmada güçlü etkiler gösterdiğini ortaya koyuyor.

Ünlü bilim insanı açıkladı: 100 yaşını geçenlerin vazgeçmediği 3 şey var!

100 yaşını aşan kişileri araştıran bilim insanı Stacy Andersen, uzun ömürlü bireylerin yaşam tarzlarını analiz ederek sağlıklı yaşlanmanın sırlarını ortaya koydu. Uzman, her gün uyguladığı bu 3 alışkanlıkla hem bedenen hem zihnen güçlü kalıyor.

Bilimsel araştırmalara göre bu aromatik bitki 30 dakikadan kısa sürede uykuya dalmanızı sağlıyor!

Uykusuzlukla mücadele ediyorsanız çözüm ilaçlarda değil, fincanınızda olabilir. Bilim insanlarına göre, yaygın olarak bilinen bu aromatik bitki sadece sakinleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda uykuya geçiş süresini de ciddi oranda kısaltıyor.

Eczanelerde satılan nemlendirici toplatılıyor! Mantar tespit edildi

Almanya kozmatik mağaza ve eczanlerde satılan nemlendirici sağlık tehdidi nedeniyle geri çağrıldı. İçerisinde tespit edilen maddenin mantara neden olduğu belirlendi.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”