Ramazan’ı sağlıklı geçirmenin menüsü hazırlandı: Bu gıdalar açlığı geciktiriyor

SOA Toplu Yemek’ten Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Önerileri

Günlük 60 bin kişiye yemek hizmeti sunan SOA Toplu Yemek, Ramazan ayında çalışanlar için sağlıklı beslenme önerilerini paylaştı. Şirket, Ramazan ayının beslenme alışkanlıklarında önemli değişiklikler olduğuna dikkat çekerek, iftar ve sahur menülerinde dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yaptı.

”Bilimsel veriler ışığında menüler hazırlanıyor”

SOA Toplu Yemek Yönetim Kurulu Başkanvekili Kocabaş, bilimsel verilere dayanarak çalışanların sağlıklı ve enerjik bir şekilde Ramazan ayını geçirmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti. Uzman diyetisyenler eşliğinde hazırladıkları iftar ve sahur menülerinin yanı sıra ara öğünlerle de çalışanların günlük ihtiyaç duydukları kalori miktarını dengelemeye çalıştıklarını açıkladı.

”En az 2,5 litre su içilmeli”

Ağır işlerde çalışanların günlük ortalama 3500-4000 kalori tükettiklerine dikkat çeken şirket, iş yükü nedeniyle su, tuz ve azot kaybının protein eksikliğine yol açabileceğini belirtti. Bu nedenle, gün boyunca susuz kalmamak için iftardan sahura kadar en az 2-2,5 litre su içmenin önemine değindi. Tatlılar yerine doğal şeker kaynakları olan hurma gibi besinleri tercih etmeleri de önerildi.

”Kahvaltı benzeri sahur yapmak zihinsel performansı artırır”

Beden gücü kullanımı sınırlı olanların yakacağı kalori miktarının 2000 olduğuna işaret eden firma, bu gruptakiler için iftar menülerinde sebze, protein ve tam tahıl ürünlerini tercih etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, iftardan sonra hafif ara öğünler tüketmenin sindirimi kolaylaştıracağı ve gece boyunca enerji sağlayacağı belirtildi. Sahurda süt, yoğurt, yumurta gibi besinlerin tüketilmesinin açlığı geciktirebileceği üzerinde duruldu.

Genel Beslenme Tavsiyeleri

SOA Toplu Yemek, Ramazan ayı boyunca taze sebze, meyve, yoğurt ve probiyotik içeren besinlerin tüketilmesinin vücut direncini korumaya yardımcı olacağını belirtti. Sahurda süt, yoğurt, yumurta, beyaz peynir, mevsim yeşillikleri gibi besinlerin tercih edilmesi önerilirken iftardan sonra kısa yürüyüşler yapmanın sindirimi kolaylaştıracağı ve metabolizmayı destekleyeceği vurgulandı.

Related Posts

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Duyan inanamıyor! Vücudundaki 5 böbrekle yaşıyor

Hastalığı nedeniyle iki kez organ nakli yapılan ve bu organlar da bir süre sonra işlevsiz hale gelen 30 yaşındaki Rabia Çınarkaya’ya üçüncü kez böbrek nakledildi.

Ses Teli Ameliyatı

Ses teli ameliyatı ve ses telleri sağlığı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Bülent Evren Erkul, önemli bilgiler verdi. 

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Uzmanı tek tek anlattı: Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sabiha Ceren İlisulu, diş fırçalamanın çocuklarda yalnızca alışkanlık değil aynı zamanda ince motor becerisi gerektiren bir faaliyet olduğunu belirterek Avrupa Çocuk Diş Hekimliği Akademisi (EAPD) önerilerine göre çocuklara 7 yaşına kadar diş fırçalama sırasında ebeveyn veya bakım veren kişi tarafından mutlaka destek olunması gerektiğini söyledi.