23’üncü Tudem Edebiyat Ödülleri için son başvuru tarihi 1 Kasım

TUDEM Edebiyat Ödülleri’nin 23. Yarışması Başvuruları Başlıyor

2003 yılından bu yana çocuk ve gençlik edebiyatına çağdaş ve özgün eserler kazandırmayı hedefleyen TUDEM Edebiyat Ödülleri’nin 23. yarışması için başvurular açılıyor. Bu yılki yarışma, resimli kitap dalında gerçekleştirilecek ve son katılım tarihi olarak 1 Kasım belirlendi.

Yerli üretimi resimli kitap türünde artırmayı ve bu alanda çalışmalar yapan yazar ve çizerleri teşvik etmeyi amaçlayan yarışma, dosyalarını yayımlatma fırsatı arayanlar için önemli bir platform sunuyor. Seçici kurul ise çocuk edebiyatında resimli kitap kültürünün gelişmesine katkı sağlamış farklı disiplinlerden alanında uzman isimleri bir araya getirecek.

2025 yılı seçici kurulu, Asuman Portakal, Cem Kızıltuğ, Elif Yonat Toğay, Ilgım Veryeri Alaca ve Nuri Kurucu’dan oluşmaktadır. Yarışmada dereceye giren isimlerin 2026 yılının mart ayında duyurulması planlanmaktadır. Birinciye 35 bin TL, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye 25 bin TL para ödülünün yanı sıra, heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelleri de verilecektir. (dha)

Related Posts

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Duyan inanamıyor! Vücudundaki 5 böbrekle yaşıyor

Hastalığı nedeniyle iki kez organ nakli yapılan ve bu organlar da bir süre sonra işlevsiz hale gelen 30 yaşındaki Rabia Çınarkaya’ya üçüncü kez böbrek nakledildi.

Ses Teli Ameliyatı

Ses teli ameliyatı ve ses telleri sağlığı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Bülent Evren Erkul, önemli bilgiler verdi. 

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Uzmanı tek tek anlattı: Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sabiha Ceren İlisulu, diş fırçalamanın çocuklarda yalnızca alışkanlık değil aynı zamanda ince motor becerisi gerektiren bir faaliyet olduğunu belirterek Avrupa Çocuk Diş Hekimliği Akademisi (EAPD) önerilerine göre çocuklara 7 yaşına kadar diş fırçalama sırasında ebeveyn veya bakım veren kişi tarafından mutlaka destek olunması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir